Corona - uppdateringar!
MJÄLLBY AIF
Tillsammans gör vi det omöjliga möjligt
Mjällby AIF korttidspermitterar personal
2020-04-01 22:28

Hela samhället befinner sig i en tuff tid på grund av Coronapandemin och Mjällby AIF är en del av samhället. Detta påverkar såklart även oss och vi tvingas nu vidta åtgärder för att säkerhetsställa klubbens ekonomi.

Vad Coronapandemin kommer få för konsekvenser vet vi ännu inte. Vi kan i detta läge enbart ställa prognoser på resultatet, både hälsomässiga och ekonomiska. Dessa prognoser är såklart oerhört svåra att göra och de innebär en stor grad av osäkerhet. Vi måste dock göra dem för att ge oss vägledning i vilka beslut vi behöver fatta här och nu.

Mjällby AIF har sedan Corona kom arbetat aktivt med att ställa prognoser på hur detta kommer påverka vår ekonomi och utifrån dessa vidta åtgärder allt eftersom. Vi är nu i ett läge där vi tror att detta kommer påverka oss på ett sätt som får betydande negativa ekonomiska effekter på intäktssidan även om matcherna kommer igång som planerat i juni. De två stora delarna handlar om uteblivna sponsorintäkter samt intäkter i samband med hemmamatcher.

Detta tvingar oss nu att vidta nödvändiga åtgärder på kostnadssidan för att minimera de negativa effekterna från de minskade intäkterna. Vi tar ansvar för vår ekonomi och agerar nu genom att korttidspermittera spelare och ledare i A-trupp samt personal på marknad/kansli, klubbchef och sportchef. Detta görs initialt 1 april – 31 maj.

Samtidigt tittar vi på nya möjligheter på intäktssidan för att kunna få in intäkter och där kommer våra supportrars och sponsorers hjälp bli helt avgörande. Detta kommer vi att återkomma till.

Fredrik Danielsson, klubbchef:

- Vi behöver alla hjälpa till i denna utsatta situation som vi nu hamnat i. Det är en högst osäker tid vi lever i och vi behöver ta höjd för de effekter som Coronapandemin kan få. Vi har haft en mycket god dialog med spelare, ledare och personal som har stor förståelse för den uppkomna situationen och alla vill hjälpa till för att bidra till att hjälpa Mjällby AIF. Det är fantastiskt att se den solidaritet som har präglat samtalen vi haft. Vi har bestämt oss för att ta oss igenom detta tillsammans vilket vi nu gör. I Mjällby AIF gör vi det omöjliga möjligt, det har vi visat många gånger. Nu har vi hamnat i en situation där vi alla behöver gå samman och besegra en ny motståndare, vilket vi också ska göra.

David Löfqvist, lagkapten:

- För oss spelare har det varit en självklarhet att hjälpa till i den situation som nu råder. Hela samhället har en tuff tid framför sig och det finns dem som är betydligt mer drabbade än vi. Vi i Mjällby AIF har i flera år slitit hårt för att komma dit vi är och vi tänker inte låta Corona ta detta ifrån oss. Tillsammans hjälps vi åt för att vi snart ska spela allsvensk fotboll på Strandvallen igen.